Illy IperEspresso Decaffeinated cafeïnevrije koffieverpakking 6x18 stuks
Code: 25694



Product detailed description
Illy IperEspresso Decaffeinated cafeïnevrije koffieverpakking 6x18 stuks
Cafeïne wordt uit vers gepelde, nog steeds groene koffiebonen gewonnen, waarna het cafeïnevrij maken gebeurt in een waterbad onder hoge druk. Pas nadat de cafeïne is verwijderd, worden de koffiebonen gedroogd en geroosterd. Een kopje van deze koffie bevat nooit meer dan 1% cafeïne. Ondanks dat Lavazza DEK cafeïnevrij is, is het een rijke, romige espresso.
Waar komt koffie vandaan?
Brazilië. Dit land behoort tot de grootste koffieproducerende landen ter wereld en wordt de koning van de koffiemarkt genoemd. Er groeien hier ongeveer 400 miljoen koffiebomen en dus een groot aantal soorten. De koffie is verbouwd in de staat Minas Gerais, een van de belangrijkste koffieteeltgebieden van Brazilië en ligt op een hoogte van ongeveer 1.100 meter boven zeeniveau. Koffiebonen uit Brazilië worden op de wereldmarkt 'Braziliërs' genoemd. De meeste Braziliaanse koffiesoorten kenmerken zich door een rijk schuim en een buitengewone bitterzoete en chocoladesmaak. Colombia . De ideale hoogte en de unieke bodemomstandigheden garanderen koffie van topkwaliteit. Vanwege de zeer uiteenlopende microklimatologische omstandigheden kan er het hele jaar door worden geoogst. De beste Colombiaanse koffie komt uit hoger gelegen gebieden (tot 2000 meter boven zeeniveau) nabij de evenaar, in rijke vulkanische grond. De belangrijkste koffieteeltgebieden zijn Medellin, Armenië en Manizales. Colombia is goed voor ongeveer 12% van de wereldwijde koffieproductie en is daarmee na Brazilië de grootste koffieproducent. Koffie uit Colombia is van hoge kwaliteit en wordt verwerkt met behulp van de natte methode. Tegelijkertijd behoort het tot een van de meest hoogwaardige solosoorten op onze markt.
Arabica
Arabica is een kwetsbare struik of boom die gevoelig is voor parasieten. Om deze reden wordt de plant op grote hoogte verbouwd, vooral in bergachtige gebieden tot wel 2000 meter hoogte. De teelt vindt veelal plaats op vulkanische grond, waar zelden vorst voorkomt en de lagere luchtvochtigheid een wijdverspreide plaag van ongedierte voorkomt. Arabica is van hoge kwaliteit, bevat minder cafeïne en biedt ons een breed scala aan delicate smaken en aroma’s. De bonen zijn iets groter dan die van de Robusta en zijn gevoelig voor de temperatuur tijdens het branden.
Be the first who will post an article to this item!